Acasă Actualitate România trebuie să importe energie electrică pentru a-şi asigura consumul, de când...

România trebuie să importe energie electrică pentru a-şi asigura consumul, de când a venit frigul

-

Temperaturile mai reci din ultima zile vin să accentueze ceea ce experţii din energie spun de multă vreme: când consumul creşte, România nu are suficiente capacităţi de generare a energiei electrice, scrie e-nergia.ro, citat de economica.net.
Temperaturile reduse din ultimele zile, care au dus la creşterea consumului de energie electrică, au condus şi la o creştere a importurilor, în special în condiţiile unui aport redus al turbinelor eoliene. Potrivit datelor Transelectrica, în aproape toate intervalele orare de luni de la ora 5 dimineaţă până marţi la ora 14.00, România a importat energie electrică, mai ales în orele de vârf.
Spre exemplu, în intervalul de timp menţionat, cel mai mare consum a fost atins luni după-amiază, la ora 17.46. Atunci, România consuma 9.441 MW, în condiţiile în care producea doar 8.477 MW, fiind aşadar nevoie de importuri la o putere de 964 MW.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Alături de colegii de serviciu puteţi finaliza cu succes activităţi pentru care aţi depus mult efort în ultimele zile. Oboseala îşi...