Acasă Actualitate Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul Japoniei

Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul Japoniei

-

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, în cadrul vizitei oficiale a înaltului demnitar nipon la Bucureşti, informează Agerpres. Potrivit Agerpres, este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.
„Este un context special: in acest an aniversam 5 ani de la stabilirea Parteneriatului Reinnoit intre statele noastre, dupa ce anul trecut s-au implinit 15 ani de la ridicarea relatiei bilaterale la nivel de parteneriat. Tot anul trecut s-au implinit si 100 de ani de la numirea primului trimis extraordinar al Romaniei in Japonia, a subliniat Iohannis, citat de HotNews.ro.

Potrivit sefului statului, cei doi au decis sa lanseze „demersurile necesare pentru ca in viitor sa ridicam relatiile la nivel de parteneriat strategic”.
Premierul Shinzo Abe a spus ca Japonia se implica  in dezvoltarea infrastructurii de la Bucuresti, dand ca exemplu planul de realizare a Magistralei 6.
Acesta a mai spus ca „pentru a incuraja schimburile, am ridicat obligativitatea vizelor de intrare in Japonia a romanilor”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...