21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedință extraordinară a CEx pentru a tranșa disputa Dragnea / Tudose

Şedință extraordinară a CEx pentru a tranșa disputa Dragnea / Tudose

Conducerea lărgită a Partidului Social Democat se reuneşte într-o şedinţă extraordinară, luni, de la ora 16.00, pentru a tranşa situaţia tensionată de la vârful partidului. Iniţial, discuţiile erau programate pentru sfârşitul lunii ianuarie, dar lucrurile s-au precipitat.

Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a anunţat că nu mai poate lucra cu şefa Internelor, pe care a acuzat-o de minciună. Carmen Dan – care a refuzat să îşi prezinte demisia – este o apropiată a şefului PSD, Liviu Dragnea, contestat de unele voci din formaţiune pentru stilul autoritar de a conduce.
Invitat într-o emisiune tv, duminică seară, că preşedinte executiv al PSD, Niculae Bădălău, spunea că ori Mihai Tudose, ori Carmen Dan trebuie să plece. De partea premierului s-au poziţionat ministrul Felix Stroe, de la Transporturi, Mircea Dobre, de la Turism, și Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.
În funcţie de cum evoluează discuții în şedinţa CEx, Mihai Tudose trebuie să decidă dacă acceptă soluția reconcilierii sau își depune mandatul împreună cu întregul cabinet.
Scandalul a pornit de la modul în care Poliţia a gestionat prinderea unui angajat de-al său, arestat mai apoi pentru pedofilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS