10.9 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2019
Acasă Actualitate Premierul Mihai Tudose a confirmat demisia din fruntea Executivului

Premierul Mihai Tudose a confirmat demisia din fruntea Executivului

-

Conducerea PSD i-a cerut premierului Mihai Tudose să îşi depună mandatul, iar acesta a acceptat în condițiile în care 59 membrii ai CEx au votat retragerea sprijinului politic acordat actualului guvern.

Demisia ar urma să se formalizeze în această seară sau mâine dimineață. Tot mâine va avea loc și o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD pentru nominalizarea noii propuneri de premier.

Printre reproșurile pe care Mihai Tudose le-a primit în partid a fost acela că a refuzat să își asume la Guvern proiectele de modificare ale Legilor Justiției.

Mihai Tudose a declarat la ieșirea de la CEX că se supune deciziei partidului și că pleacă de la Palatul Victoria fără regrete.

În privința variantei ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să se fi retras înaintea sa, premierul a refuzat să facă orice comentariu.

„ Nu am făcut mai mulți kilometri de autostradă, n-am pus mai multe spitale, dar vedeți, astăzi am avut un eveniment fericit. Plec cu fruntea sus, n-am închis anul prost, nu regret nimic, Colegiul a apreciat calitatea guvernamentală.” a declarat Mihai Tudose.

Premierul a adăugat că nu va asigura interimatul. Dacă președintele Iohannis va fi de acord, acesta va fi preluat de către vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării și unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

ȘTIRI VIDEO GdS