Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă într-un comunicat că, în perioada 14 – 15 ianuarie, a acţionat pe toate sectoarele de autostrăzi şi drumuri naţionale cu 545 utilaje şi circa 2.483 de tone de material antiderapant pentru a asigura circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă pentru participanţii la trafic.

Compania de drumuri recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil umed. De asemenea, este necesară utilizarea anvelopelor de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto ca în condiţii de ceaţă să circule preventiv, cu viteză redusă şi atenţie sporită, folosind corespunzător sistemele de iluminare şi dezaburire. Precizăm că în eventualitatea producerii de fenomene meteorologice deosebite, reprezentanţii CNAIR sunt pregătiţi să intervină la nivel naţional în caz de necesitate, conform cu normativelor tehnice şi legislaţiei în vigoare. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie instituite, semnalizările rutiere temporare şi indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi la faţa locului acolo unde există incidente în trafic”, se arată în comunicatul transmis presei de CNAIR.

La această oră se mai înregistrează ninsori slabe cantitativ în judeţele: Teleorman, Argeş, Mehedinţi, Timiş, Giurgiu, Ilfov, Botoşani şi în Municipiul Bucureş