Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a sosit la New Delhi duminica, in prima vizita a unui sef al guvernului israelian dupa 15 ani, in vederea reangajarii relatiilor bilaterale, scrie AFP, citata de News.ro.

Benjamin Netanyahu si sotia sa Sara au fost primiti la aeroport de prim-ministrul indian Narendra Modi, devenit in iulie primul conducator indian care a vizitat Statul evreu.

„Aceasta vizita constituie ocazia de a intari cooperarea in domeniul economic, de securitatre, tehnologic si turistic mondial”, a declarat prim-ministrul israelian intr-un comunicat transmis inaintea vizitei. „Prim-ministrul indian Modi este un prieten apropiat al Israelului”.

Netanyahu este al doilea sef de Guvern israelian care ajunge in India, dupa Ariel Sharon in 2003.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.