12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânt şi ninsoare la acest sfârşit de săptămână

Vânt şi ninsoare la acest sfârşit de săptămână

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare și o răcire a vremii.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) vântul se va intensifica în centrul şi nord-vestul ţării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral şi în sudul Banatului, de pâ

Duminică (pe 14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului şi local în Muntenia.

Potrivit ANM, până în dimineaţa zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

Vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopţile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS