14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponezii au inventat o masina care poate sa citeasca gandurile

Japonezii au inventat o masina care poate sa citeasca gandurile

Japonezii au inventat masinaria care citeste gandurile (Foto jurnalul.ro)
Japonezii au inventat masinaria care citeste gandurile (Foto jurnalul.ro)

Incredibil cat de departe a ajuns tehnologia! Oamenii de stiinta japonezi au creat o inteleligenta artificiala, capabila sa recunoasca gandurile omului si sa le vizualizeze, scrie publica The Next Web, informeaza Jurnalul.ro.

 

Dispozitivul a fost prezentat de specialistii laboratorului de cercetare ATR. Inteligenta artificiala capteaza undele emise de creier si reproduce pe un ecran ceea ce vede omul.

Cercetarile au durat 10 luni si au presupus inclusiv cateva sedinte de testare. In cadrul acestora, voluntarii au fost rugati sa se gandeasca timp de cateva minute la fotografia care le-a fost prezentata.

Inteligenta artificiala a captat impulsurile generate in creierul uman de aceasta activitate si a reconstruit imaginea la care se gandea participantul la experiment, potrivit sursei citate.

E adevarat, masina are, deocamdata, doar capacitatea de a vizualiza cateva figuri simple, dar si literele alfabetului. Totusi, oamenii de stiinta spera ca, pe viitor, inventia lor sa permita realizarea unui sistem de transmitere instantanee a ordinelor de la om la masina, scrie Jurnalul.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS