13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru acest weekend

Prognoza meteo pentru acest weekend

Meteorologii au anunţat că vineri vremea va intra într-un proces de răcire cu precădere în regiunile extracarpatice, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în Moldova şi 9 grade în Banat şi Crişana. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cădea precipitaţii slabe. În sudul ţării acestea vor fi pe arii extinse, predominant sub formă de ploaie, în Transilvania vor fi precipitaţii mixte iar în Moldova vor predomina ninsorile. Spre seară va ploua şi în regiunile vestice. Vor fi condiţii de polei. Vântul se va intensifica treptat în sudul şi sud-estul ţării şi va sufla slab şi moderat în celelalte zone.

Sâmbătă, răcirea continuă în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai mici valori in nordul Moldovei şi cele mai mari, în vest. Cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Oltenia și Moldova și pe arii restrânse în Muntenia și Transilvania și mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana. La munte vor fi numai ninsori. Vântul va avea intensificări temporare în aproape toata ţara, dar mai ales în sudul şi sud-estul țării, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, mai mari pe litoral unde vor atinge 60…70 km/h. În Capitală, vremea va continua să se răcească, astfel că de la 0 grade dimineaţa, maxima termică va fi de cel mult 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, însă doar trecător este posibil să fulguiască. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală în general de 45…50 km/h.

Duminică, vremea va continua să se răcească. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 3 grade prin Banat. Va ninge slab pe arii restrânse în sud-vest și pe litoral și cu totul izolat în rest. În Bucureşti, vremea va fi rece, cu cerul variabil. -5…-3 grade dimineaţa şi în jur de -2 grade la amiază. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS