21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompaniile de utilităţi estimează că preţul final al gazelor pentru populaţie creşte în medie cu 5,6% de miercuri

Companiile de utilităţi estimează că preţul final al gazelor pentru populaţie creşte în medie cu 5,6% de miercuri

Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) a anunţat marţi că majorarea costurilor de achiziţie a gazelor a determinat o creştere medie de aproximativ 5,6% a preţului final al gazelor pentru populaţie, începând de miercuri, informează economica.net.
„Ca urmare a creşterii costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea preţului final al gazelor naturale pentru populaţie în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. Acest procent de creştere variază de la un furnizor la altul”, arată ACUE, într-un comunicat.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat luni că preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, care nu si-au schimbat furnizorul, vor creşte în medie cu 4,8 lei pe lună, pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum.
Decizia a fost aprobată luni de Comitetul de Reglementare al autorităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS