12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a promulgat legea referitoare la trecerea Institutului "Cantacuzino" în subordinea MApN

Iohannis a promulgat legea referitoare la trecerea Institutului „Cantacuzino” în subordinea MApN

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG 66/2017, prin care s-a înfiinţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG 66/2017 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării şi producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice şi antidoturi, în vederea asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei.

OUG 66/2017 a fost adoptată pe 21 septembrie 2017 şi prevede că se înfiinţează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, instituţie de drept public care desfăşoară activităţi de interes strategic în domeniul asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei, în subordinea Ministerului Apărării, prin preluarea patrimoniului, personalului şi activităţii Institutului Naţional de Cercetare „Cantacuzino”, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, care se desfiinţează.

Tot luni, preşedintele Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 47/2017 pentru prorogarea unui termen şi pentru modificarea art. 13 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS