5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme rea în Europa şi SUA

Vreme rea în Europa şi SUA

Furtuni puternice au făcut trei victime în vestul Europei, bilanţul deceselor este unul provizotiu, potrivit BBC. Două dintre victime au murit în Spania, pe coasta Ţării Bascilor, fiind luate de vântul puternic. În Franţa, un bărbat a fost ucis de un copac doborât de furtuna Eleanor.
Tot din caza vântului, autorităţile din capitala Paris au decis închiderea temporară a parcurilor şi a Turnului Eiffel, principală atracţie turistică a oraşului.Regiuni întinse de pe continent au rămas fără electricitate. Traficul aerian este perturbat.
Dicolo de Atlantic, locuitorii statului american Florida văd zăpadă, zilele acestea, pentru prima dată în ultimii 29 de ani. Valul de frig care a lovit coasta de est a SUA a atins şi această regiune. Un avertisment de furtună a fost emis pentru metropola New York, unde se aşteaptă un strat de nisoare de 15 centimetri. Oraşul Tallahassee a înregistrat un strat fin de zăpadă de 0,25 centimetri, prima ninsoare măsurabilă din 1989 încoace, potrivit Weather Channel. Temperatura va scădea sub zero grade în această săptămână, un frig ieşit din comun pentru Florida. Unele drumuri au fost închise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS