6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn drapel tricolor, de 100 metri, a legat România și Republica Moldova, peste Prut, la intrarea în Anul Centenar

Un drapel tricolor, de 100 metri, a legat România și Republica Moldova, peste Prut, la intrarea în Anul Centenar

Aproximativ două mii de persoane au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

Miile de participanţi au mers cu tricolorul prin şase sate în Republica Moldova. Ei au parcurs pe jos trei kilometri până la podul peste Prut.

Tricolorul românesc a fost întins apoi pe podul feroviar în prezent dezafectat care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova. Oamenii au scandat mesaje unioniste. În acest loc s-au organizat primele Poduri de Flori dintre România şi Republica Moldova, în mai 1990.

Dacă podul feroviar ar fi reparat, distanţa dintre Chişinău şi Bucureşti pe acest traseu ar fi scurtată cu 150 de kilometri. Este nevoie, însă, de aproape 3 milioane de euro.

Acesta este primul dintr-o serie de evenimente organizate de asociaţii civice din Republica Moldova şi România, sub mesajul unionist „Basarabia e România”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS