18.1 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Lucrările din agricultură în luna ianuarie

Lucrările din agricultură în luna ianuarie

-

 

În această lună, fermierii întocmesc în linii mari programul de activitate pentru campania de primăvară, incluzând  culturile ce se vor înființa și lucrările prevăzute pentru fiecare cultură.Tot în această lună începe procurarea de  inputuri necesare în campania de primăvară, potrivit specialiştilor de la Direcţia Agricolă Dolj. În câmp se efectuează controlul semănăturilor de toamnă (din 15 în 15 zile), iar în situațiile deosebite (ger puternic, crustă de gheață, polei, băltiri de apă), controlul se face și mai des.
Cei care se ocupă cu legumicultura își procură seminţe, îngrăşăminte chimice, insecto-fungicide necesare în primul rând producerii răsadurilor. Totodată, verifică starea culturilor de toamnă, evacuând la nevoie apa de pe culturi. Se începe amenajarea răsadniţelor şi se protejează cu folie de polietilenă culturile de frunzoase înființate din toamnă – salată, spanac, ceapă verde, în cazul în care apar geruri uscate.
În viticultură se desfundă terenul (dacă solul nu este înghețat) în cazul înființării plantațiilor de vii şi se
face fertilizarea organică de bază. Se fac tăieri în uscat la viile pe rod, în zona de cultură neprotejată.
În pomicultură se efectuează tratamentele de iarnă, se protejează plantaţiile tinere împotriva rozătoarelor, iar dacă timpul permite se pot executa tăieri de fructificare la speciile de sămânţoase, precizează specialiştii de la Direcţia Agricolă Dolj.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.