23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Bilanţul poliţiştilor pe ultimele ore din 2017: Amenzi de peste un milion...

Bilanţul poliţiştilor pe ultimele ore din 2017: Amenzi de peste un milion de lei şi 200 de permise reţinute

-

Peste 8.000 de poliţişti şi peste 100 de câini de serviciu au fost la datorie, în ultimele ore ale anului 2017, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Poliţiştii au intervenit la peste 2.600 de evenimente au constatat peste 750 de infracţiuni, se precizează într-un comunicat emis astăzi de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

La sfârşitul anului 2017, poliţiştii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi au interveni atunci când au fost sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Poliţiştii au organizat 199 de acţiuni punctuale şi au intervenit la 2.652 de evenimente, dintre care 2.259 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor, au fost constatate 751 de infracţiuni, fiind depistate în flagrant delict 281 de persoane.

De asemenea, au fost depistate două persoane urmărite, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 14 măsuri preventive.Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 2.810 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 53.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 109 infracţiuni la regimul rutier. Au fost reţinute 200 de permise de conducere şi au fost retrase 46 de certificate de înmatriculare, a mai anunţat IGPR.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.