10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cercetări pentru tentativă de omor calificat, după ce medicul Mihai Lucan ar fi secţionat intenţionat artera unui pacient

Cercetări pentru tentativă de omor calificat, după ce medicul Mihai Lucan ar fi secţionat intenţionat artera unui pacient

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Anchetatorii fac verificări cu privire la fapta de tentativă de omor calificat cu premeditare, având indicii că medicul Lucan ar fi încercat să secţioneze în mod intenţionat artera unui pacient, pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe un coleg de-al său.

Cercetările sunt făcute în acelaşi dosar în care Lucan este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

„Cu ocazia efectuării unui transplant renal (..) pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe martorul Suciu Mihai Domnuţiu cu care se afla într-o stare de vădită contradictorialitate, pretextând că doreşte să participe în mod direct la operaţiunea ce presupunea pregătirea grefei renale în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, inculpatul Lucan Mihai a manipulat de o aşa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziţia membrilor echipei de chirurgi condusă de către martorul Suciu Mihai Domnuţiu, părăsind la scurt timp sediul ICUTR”, potrivit referatului întocmit de procurori.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUTR.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...