24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Cel puţin 12 morţi, în urma unui atac sinucigaş comis la o ceremonie funerară

Afganistan: Cel puţin 12 morţi, în urma unui atac sinucigaş comis la o ceremonie funerară

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 14 rănite, duminică, într-un atac sinucigaş comis în cursul unor funeralii, în estul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, citata de Agerpres.

‘Bilanţul cel mai recent a ajuns la 12 morţi şi 14 răniţi’, a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvânt al guvernatorului de Nangarhar, care anunţase anterior şase morţi. Directorul pentru sănătate din această provincie unde a avut loc atacul a confirmat bilanţul victimelor, subliniind că acesta ar putea creşte, unii dintre răniţi fiind în stare în gravă.

Atacul s-a produs la funeraliile unui fost guvernator din districtul Haska Mina, potrivit unui comunicat al guvernoratului Nangarhar. Nici o grupare nu a revendicat pentru moment atacul care survine la trei zile după un atentat sinucigaş comis la Kabul împotriva unui centru cultural şiit, care s-a soldat cu 41 de morţi şi 84 de răniţi.

Nangarhar, în estul Afganistanului, la graniţa cu Pakistanul, este bastionul Statului Islamic, care a revendicat atacul comis, joi, în capitala afgană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS