16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Bucureşti se delimitează de protestul magistraţilor din faţa instanţei

Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de protestul magistraţilor din faţa instanţei

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat luni seară că se delimitează de acţiunile de protest organizate în faţa acestei instanţe de câteva sute de magistraţi, informează Agerpres.

„Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separaţiei puterilor în stat şi folosirea doar a pârghiilor pe care legea şi regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti.

Aproximativ 700 de magistraţi au participat, luni, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie, unde funcţionează Curtea de Apel Bucureşti, la un protest „tăcut” faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale.

Protestul a avut loc în afara orelor de program, în Palatul de Justiţie nefiind niciun proces pe rol.

Manifestarea s-a desfăşurat în linişte şi a durat circa o oră. Protestatarii au purtat în mâini foi cu prevederi din legile Justiţiei, dar şi cu jurământul de magistrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS