Acasă Actualitate Gorj: Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, în verificări la Prefectură

Gorj: Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, în verificări la Prefectură

-

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a derulat recent o verificare la Instituţia Prefectului Gorj. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a recunosctu faptul că inspectorii din ministerul de resort au fost prezenţi la Târgu Jiu, însă doar pentru a verifica anumite sesizări şi petiţii venite de la cetăţeni din judeţ. Potrivit lui Florescu, angajaţii prefecturii au prezentat toate documentele necesare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că nu cunoaşte dacă raportul de control a fost finalizat. „Noi am fost deschişi la solicitările Corpului de control şi le-am prezentat toate documentele solicitate. Nu este niciun fel de problemă când au loc astfel de verificări. Ele pot aduce plusuri la o situaţie sesizată şi se poate vedea cum s-a lucrat de către funcţionari la o anumită speţă”, a spus Ciprian Florescu.

Reclamaţii mai vechi

Prefectul a mai declarat că este vorba de petiţii legate de aplicarea legilor fondului funciar. Verificările au mai urmărit şi modul în care Prefecura a aplicat legile fondului funciar şi cum sunt respectate procedurile în acest sens la instituţia condusă de Ciprian Florescu.Prefectul a precizat că petiţiile care au ajuns la Minister nu au fost trimise de cetăţeni în perioada mandatului său. „Este car că 90% din petiţiile şi reclamaţiile de la prefectură au legătură cu titlurile de proprietate şi cu modul de aplicare a legilor fondului funciar. Este o problemă care încă dă bătăi de cap după atâţia ani. Mai intervin şi instanţele de judecată şi apar situaţii noi la o speţă veche. Oamenii sunt nemulţumiţi de modul în care de la caz la caz au fost aplicate legile fondului funciar la nivelul judeţului Gorj. Nu a fost nicio petiţie sau reclmaţie trimisă de când am preluat eu funcţia. Sunt petiţii mai vechi şi Corpul de control a dorită să verifice cele sesizate de cetăţeni”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Depistarea și tratarea cu succes a tumorilor maligne mamare

Oncologia mamară este unul dintre cele mai dinamice domenii ale medicinei. Numeroase studii în defășurare, medicamente noi, tehnologii moderne destinate radioterapiei, toate...