17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare în primă instanţă

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare în primă instanţă

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la 4 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, în aceeaşi cauză fiind condamnat la 2 ani cu suspendare şi omul de afaceri Lucian Colţea. Potrivit Mediafax, decizia nu este definitivă.

Aplică pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul Rizea Cristian să execute, în final, pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare. (..) Contopeşte pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul Colţea Lucian să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare. În baza art. 81 Cod penal 1969, suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 4 ani, potrivit deciziei instanţei.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.
Cristian Rizea, fost deputat în Parlamentul României, a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS