Acasă Actualitate Victorie a partidului condus de Angela Merkel

Victorie a partidului condus de Angela Merkel

-

Scrutinul pentru alegerile parlamentare din Germania s-a încheiat, duminică, iar pPartidul Angelei Merkel, CDU/CSU, a obţinut 32,5 la sută, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor.
Social democraţii lui Martin Schulz au obţinut 20 la sută, iar AfD, partidul de extremă-dreapta, a câştigat 13,5 la sută din voturi şi intră în Parlament.
Liberalii – FDP – au obținut 10,5% din sufragii, iar Verzii 9,5%.
Extrema stânga – Die Linke – a obținut 9%, potrivit BBC.
Rezultatele obținute de Uniunea Creștin-Democrată și cele ale Partidului Social Democrat sunt mai slabe decât cele preconizate în sondaje.  Dacă alianța condusă de Angela Merkel va pierde câteva locuri în Parlament față de cele pe care le are în prezent, în cazul social-democraților este vorba despre unul dintre cele mai slabe rezultate vreodată.
Din declinul celor 2 partide importante au avut de câștigat extremiștii de dreapta de la Alternativa pentru Germania (AfD).
Ei intră în Parlament cu un scor de 13,5% – față de sondajele recente care indicau maximum 11-13 procente.
Rezultatele exit-poll-urilor sunt anunţate pentru prezenţa la vot până la ora 17.00.

Rezultatele oficiale vor fi date publicității marți. Ulterior, vor începe negocieri pentru formarea noii coaliții de guvernare, în condițiile în care alianța condusă de Angela Merkel – CDU/CSU – nu a obținut majoritatea.

ȘTIRI VIDEO GdS