17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Accident cu patru victime în zona combinatului de la Işalniţa

Dolj: Accident cu patru victime în zona combinatului de la Işalniţa

(Foto: Bogdan Grosu)

UPDATE 18.00: Copilul, o fetiţă de 10 ani, în stare gravă la spital

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, trei dintre victimele accidentului, membrii aceleiaşi familii, sunt în stare gravă, iar fetiţa a fost deja operată. Ei se aflau în maşina Volkswagen Golf. „Începând cu ora 14.40 au sosit în urgenţă victimele accidentului rutier de la Işalniţa. Trei dintre ele sunt membrii aceleiaşi famili, o fetiţă de 10 ani şi părinţii ei, iar o patra, şoferiţa dintr-un alt autoturism. Membrii familiei au fost admişi în aria de resuscitare a departamentului de urgenţă, fiind în stare gravă, iar cealaltă victimă, în traumatologie. Cea mai gravă victimă, fetiţa de zece ani, a ajuns în stare de comă, politraumatizată grav prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut sever, traumatism toraco-abdominal, traumatism coloană. Ea a fost evaluată imediat în Departamentul de urgenţă, a primit primele îngrijiri medicale, a fost intubată şi ventilată mecanic şi s-a constatat că prezenta hemoragie internă. După ce a fost stabilizată, a intrat în sala de operaţie, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale în urgenţă pentru oprirea sângerării, urmând că post-operator să fie examinată în continuate imagistic pentru a pune în evidenţă şi alte leziuni. Se va interna în Clinica de Terapie Intensivă a spitalului pentru chirurgie – ortopedie pediatrică. Părinţii ei, aflaţi în stare gravă, au sosit conştienţi, stabili hemodinamic şi respirator, prezentând politraumatism. Ei primesc îngrijiri de urgenţă şi se află în curs de investigaţii. În funcţie de rezultatul investigaţiilor se va lua decizia cu privire la internare şi tratament. Şoferiţa celuilalt autoturism este conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator, este policontuzionată, primeşte îngrijiri în aria de traumatologie şi va fi investigată imagistic pentru a se decide cu privire la internare şi continuarea tratamentului“, a spus Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

UPDATE: Trei adulţi şi un copil, răniţi în accident
Patru persoane, printre care şi un copil, au ajuns în această după-amiază la Spitalul Judetean de Urgenţă, în urma accidentului care s-a produs la ieşirea din Craiova, în zona combinatului de la Işalniţa. Potrivit poliţiştilor doljeni, şoferul unui autocamion care venea dinspre Craiova şi circula pe prima bandă de mers, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar pe cea de-a doua bandă de mers. E vorba de un Volkswagen Golf. Acesta a fost proiectat într-un Chevrolet Aveo, care venea din sens opus. Martorii au spus că în Golf se aflau trei persoane, iar în Chevrolet Aveo era doar şoferul. Cu toţii au ajuns la spital, una dintre victime fiind în stare mai gravă. Şoferul autocamionului nu a fost rănit şi nu a necesitat transportarea la spital.
„Autoturismul Volkswagen Golf este avariat în proporţie de 70 – 80 la sută, în timp ce autoturismul Chevrolet Aveo este distrus în proporţie de 40 la sută. În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a spus subcomisar Paul Boruz, din cadrul Serviciului Rutier Dolj.

Vom reveni cu amănunte legate de starea răniţilor pe măsură ce le vom obţine.

Un grav accident rutier a avut loc în urmă cu puţin timp la ieşirea din Craiova, spre Işalniţa, în zona combinatului. În urma evenimentului rutier în care au fost implicate două autoturisme şi un autocamion, patru persoane au fost rănite. La faţa locului intervin, în acest moment, reprezentanţi ai Detaşamentului 2 pompieri, un echipaj de descarcerare şi trei salvări. Vom reveni cu amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS