9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru emis de autorităţile finlandeze

Mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru emis de autorităţile finlandeze

Autoritățile din Finlanda au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de ființe umane și abuz sexual, potrivit unor surse judiciare.
Conform surselor, urmează ca acesta să fie căutat pentru punerea în executare a mandatului.
Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru a fost eliberat in data de 13 septembrie 2017 din Penitenciarul Bistrita, alături de alți deținuți, fiind așteptat de o mașină cu numere de Dolj.
Procurorii au susținut la procesul de la ÎCCJ că, în perioada 2002 – martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” și „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.
Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 în Franța. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS. Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, după ce magistrații francezi au decis că acesta poate fi extrădat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS