14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: PNL va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului

Orban: PNL va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului

PNL va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului, a declarat marți la Parlament președintele PNL Ludovic Orban, informează Agerpres.

„Am luat decizia în Biroul Executiv să atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. După cum știți, din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaților în decurs de două zile cred sau trei zile. (…) Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituției prin care se modifică Constituția nu își mai urmează parcursul obișnuit și după avizul CCR Guvernul hotărăște organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunțare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală și s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confiște politic acest referendum”, a afirmat Orban.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe 5 septembrie proiectul de modificare și completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
Proiectul prevede în primul rând că referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS