16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Finanţelor, citat în procesul incendiului din Colectiv după ce DNA a cerut ca statul să fie parte în dosar pentru plata despăgubirilor către victime

Ministerul Finanţelor, citat în procesul incendiului din Colectiv după ce DNA a cerut ca statul să fie parte în dosar pentru plata despăgubirilor către victime

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, că la termenul următor, din 25 septembrie, în procesul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, să citeze Ministerul Finanţelor, pentru a analiza cererea DNA de introducere în dosar a statului român drept garant pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor incendiului, informează HotNews.ro, citând News.ro.
La termenul de luni al procesului, reprezentantul DNA a cerut introducerea în dosar a statului român ca garant pentru plata despăgubirilor către victime, cerere care a fost admisă de instanţa. Astfel, Ministerul Finanţelor a fost citat pentru termenul următor, la care trebuie să trimită un reprezentant.
Tot la termenul de luni de la Tribunalul Bucureşti, rudele a doi dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv au cerut despăgubiri de câte un milion de euro. Rudele altor patru victime au cerut şi ele despăgubiri, fără a preciza însă suma.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 septembrie.
Această cauza a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins cererea urmaşilor celor decedaţi şi a răniţilor că statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor. Judecătorii au respins şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de juristul Ministerului de Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS