Acasă Actualitate Ministerul Finanţelor, citat în procesul incendiului din Colectiv după ce DNA a...

Ministerul Finanţelor, citat în procesul incendiului din Colectiv după ce DNA a cerut ca statul să fie parte în dosar pentru plata despăgubirilor către victime

-

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, că la termenul următor, din 25 septembrie, în procesul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, să citeze Ministerul Finanţelor, pentru a analiza cererea DNA de introducere în dosar a statului român drept garant pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor incendiului, informează HotNews.ro, citând News.ro.
La termenul de luni al procesului, reprezentantul DNA a cerut introducerea în dosar a statului român ca garant pentru plata despăgubirilor către victime, cerere care a fost admisă de instanţa. Astfel, Ministerul Finanţelor a fost citat pentru termenul următor, la care trebuie să trimită un reprezentant.
Tot la termenul de luni de la Tribunalul Bucureşti, rudele a doi dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv au cerut despăgubiri de câte un milion de euro. Rudele altor patru victime au cerut şi ele despăgubiri, fără a preciza însă suma.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 septembrie.
Această cauza a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins cererea urmaşilor celor decedaţi şi a răniţilor că statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor. Judecătorii au respins şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de juristul Ministerului de Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Alături de colegii de serviciu puteţi finaliza cu succes activităţi pentru care aţi depus mult efort în ultimele zile. Oboseala îşi...