16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul menţine tarifele maximale pentru abonamentele de transport decontate elevilor care fac naveta

Guvernul menţine tarifele maximale pentru abonamentele de transport decontate elevilor care fac naveta

Tarifele maximale aplicate in anul scolar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea preturilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi mentinute si in urmatorii doi ani scolari, respectiv pana la 1 septembrie 2019, potrivit unei hotarari aprobate joi de Guvern.
Potrivit HotNews.ro, prin actul normativ adoptat joi, aceleasi tarife maximale se vor aplica pana la 1 septembrie 2019.  Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-intors fara TVA. Astfel, pentru o distanta de trei kilometri, tariful maxim fara TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanta de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.
Potrivit legislatiei in vigoare, elevii care sunt nevoiti sa faca naveta pentru a ajunge la scoala pe distante de pana la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrala a abonamentelor lor de transport rutier. Transportatorii au obligativitatea sa respecte  tarife maxime la stabilirea preturilor acestor abonamente stabilite prin  Hotararea Guvernului nr. 863/2016, insa tarifele au fost valabile pana la 1 septembrie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS