16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul lui Liviu Dragnea va fi reluat de la zero

Procesul lui Liviu Dragnea va fi reluat de la zero

Procesul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman va fi reluat, potrivit unei decizii luate marți de ÎCCJ, informează Agerpres.
Judecătoarea Ana-Maria Dascălu a fost înlocuită din complet, în urma pensionării, iar noul magistrat a pus în discuție reluarea întregii cercetări judecătorești.

Procurorul de ședință a arătat că inculpații ar trebui să-și exprime punctul de vedere față de acest lucru, deoarece sunt direct afectați de luarea unei astfel de decizii.

Avocatul lui Liviu Dragnea a solicitat instanței reluarea cercetării judecătorești, „în acord cu deciziile CEDO”, susținând că „nu există o altă soluție”.

„Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiași care au participat la administrarea tuturor probelor de-a lungul procesului. Pentru termenul pe care îl vom acorda, trebuie să se prezinte toți inculpații”, a spus președintele completului de judecată.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 3 octombrie, ora 13,00.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.

DNA susține că Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS