22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Peste 300 de plante de cannabis descoperite în gospodăria unui bărbat din comuna Spineni

Olt: Peste 300 de plante de cannabis descoperite în gospodăria unui bărbat din comuna Spineni


Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Olt și procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit o cultură outdoor de cannabis, cu peste 300 de plate, în urma unei percheziții efectuate la locuința unui bărbat, bănuit de trafic şi consum ilicit de droguri de risc. Cel în cauză a fost reținut.
Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Olt, la  data de 31 august, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Spineni, județul Olt, într-o cauză în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.
În timpul percheziției, a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, formată din 328 plante, iar în anexele imobilului, la uscat, au fost găsite aproximativ 10 kg. de muguri şi plante de cannabis.
De asemenea, au fost descoperite lăzi şi alveole în care ar fi fost crescute iniţial plantele de cannabis, recipiente cu îngrăşământ lichid şi solid, dispozitive pentru stropirea plantelor, precum şi o pompă cu hidrofor pentru udarea plantelor.
Din cercetări a reieșit că plantele ar fi fost cultivate de un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Bucureşti, în vederea comercializării ulterioare.
Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 1 septembrie, să fie prezentat magistraților Tribunalului Olt, cu  propunere de arestare preventivă.
La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale –I.P.J. Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS