Acasă Actualitate Inspecţia Judiciară începe un control de fond la Parchetul General pe 4...

Inspecţia Judiciară începe un control de fond la Parchetul General pe 4 septembrie, la cererea lui Tudorel Toader

-

Inspectia Judiciara va incepe un control de fond la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe data de 4 septembrie, a declarat joi purtatorul de cuvant al Inspectiei, Alin Alexandru. „Controlul de fond la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se va desfasura in perioada 4 – 29 septembrie. Verificarile aferente controlului privesc activitatea desfasurata in anul 2016 si semestrul I al anului 2017”, a precizat Alin Alexandru, citat de HotNews.ro.
Echipa de control va fi formata din opt inspectori judiciari.
Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare a semnat, la inceputul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala.
Cele doua controale au fost incluse in calendarul de activitati aferent anului in curs ca urmare a propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Concluziile rapoartelor de control vor fi inaintate Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
Pe 19 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis la Inspectia Judiciara o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA si Parchetul General. Cererea era motivata de faptul ca la cele doua institutii nu au mai fost facute controale de foarte mult timp.
Inspectia Judiciara a finalizat pe 25 august controlul la Directia Nationala Anticoruptie, inceput pe 17 iulie, inspectorii avand termen pana pe 6 octombrie sa inainteze raportul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....