14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin 30 de decese în urma uraganului Harvey

Cel puţin 30 de decese în urma uraganului Harvey

Cel puţin 30 de persoane au murit în Statele Unite în urma uraganului Harvey, iar primarul din oraşul Houston a impus o stare de urgenţă, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.
Mai multe persoane au fost date dispărute în urma inundaţiilor, iar peste 10.000 de locuitori ai oraşului au cerut un adăpost, după ce au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

Autorităţile federale şi cele locale au anunţat că au salvat peste 13.000 de persoane în Houston şi în oraşele învecinate din sudul statului Texas. Unităţile de poliţie au raportat aproximativ 7.100 de oameni evacuaţi, pompierii au salvat peste 3.000 de persoane, iar garda de coastă a ajutat la adăpostirea a cel puţin 3.000 de locuitori.

Primarul oraşului Houston, Sylvester Turner, a impus o stare de urgenţă valabilă de la miezul nopţii şi până la ora 5 dimineaţa, în tentativa de a preveni furturile din locuinţe.
Departamentul de Poliţie din Houston va înceta să ajute în misiunile de căutare şi salvare pentru a se concentra asupra „căutării infractorilor şi menţinerii oamenilor în siguranţă”, a mai anunţat Acevedo. Mai multe persoane au fost prinse în timp ce furau din locuinţele abandonate în urma uraganului Harvey.
Serviciul naţional de meteorologie a anunţat că furtuna tropicală Harvey este aşteptată să lovească din nou în apropierea statului Louisiana, din Texas, în cursul zilei de miercuri, iar cantităţile de precipitaţii sunt unele record pentru SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS