11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina expulzează doi jurnaliști spanioli pentru publicarea de știri false

Ucraina expulzează doi jurnaliști spanioli pentru publicarea de știri false

Serviciile de securitate ale Ucrainei au anunțat marți că au expulzat din țară doi jurnaliști spanioli pentru modul în care aceștia au relatat despre conflictul cu separatiștii proruși din estul țării, măsură considerată de asociațiile de jurnaliști drept un atac asupra libertății de exprimare, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Serviciul securității de stat din Ucraina (SBU) a declarat că cei doi jurnaliști spanioli, Antonio Pampliega și Angel Sastre, au realizat reportaje în care susțineau că trupele ucrainene au bombardat zone civile, informație considerată falsă de autoritățile de la Kiev.
Antonio Pampliega și Angel Sastre au scris pe Twitter că li s-a interzis accesul pe teritoriul ucrainean la aeroportul internațional din Kiev.
Asociația presei din Madrid (APM) i-a cerut guvernului spaniol să le solicite autorităților ucrainene explicații în legătură cu acest caz.
Armata ucraineană lupta contra separatiștilor proruși în estul Ucrainei, conflict soldat până acum cu peste 10.000 de morți. În anul 2015, Kievul a revenit asupra unei decizii de interzicere a intrării în țară a unor corespondenți de presă britanici, germani și spanioli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS