10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul şef al DIICOT despre propunerile de modificare a legilor justiţiei: O parte nu sunt foarte bine-venite în acest moment

Procurorul şef al DIICOT despre propunerile de modificare a legilor justiţiei: O parte nu sunt foarte bine-venite în acest moment

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marti, dupa ce a participat la intalnirea cu sefii de Parchete din toata tara, ca o parte dintre propunerile legislative anuntate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, „nu sunt foarte bine-venite in acest moment”, potrivit HotNews.ro.
„Nu putem discuta astazi despre admiterea sau respingerea propunerilor pana nu vom vedea cu siguranta ceea ce domnul ministru, care si-a castigat respectul sistemului judiciar, va considera ca trebuie sa trimita CSM, conform termenelor legale. In termen de 30 de zile, Consiliul va da sau nu avizul pe respectivele legi. Cred ca am invatat sa apreciem doar atunci cand avem ceva scris. Pana una – alta, la principii putem raspunde doar cu alte principii. Procurorii DIICOT si-au expus opinia potrivit careia in momentul in care vor vedea proiectele scrise, pentru ca stiti ca diavolul se ascunde in amanunte, pana la urma, trebuie sa vedem toate nuantele si sa vedem exact la acel moment modul in care, daca ni se va cere opinia, vom putea raspunde. Pana la urma, daca aceste principii vor face parte din legile Justitiei consideram ca nu sunt foarte bine-venite in acest moment, parte din ele. Proiectele au si foarte multe puncte bune”, a afirmat Daniel Horodniceanu.
Procurorul general Augustin Lazar a anuntat, marti, ca procurorii nu si-au insusit propunerile de modificare a legilor Justitiei prezentate de ministrul Tudorel Toader, deoarece acestea „afecteaza si lezeaza independenta justitiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS