Acasă Actualitate Temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia...

Temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia vremea rămâne caldă

-

Temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat insă in jumătatea de nord; astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 22…23 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi în jurul a 35 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

Luni, în țară

La începutul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale în centru și în nord-est. După orele prânzului, instabilitatea atmosferică se va accentua in zonele montane si submontane, apoi si in regiunile sudice si sud-estice si se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice si izolat grindină. Pe arii restrânse, cantitătățile de apă vor depăsi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări, mai ales asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, usor mai ridicate pe litoral. La București, vremea va fi in continuare călduroasă, desi maxima termică va fi usor mai scăzută decat in zilele anterioare, respectiv 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorări temporare, mai accentuate seara și la începutul noptii cand vor fi averse, descărcări electrice si posibil intensificări de scurtă durată ale vantului. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

Marți, în țară

Valorile termice vor continua să scadă in mare parte din tară, cele maxime urmand a se incadra intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade, temperaturi de altfel normale pentru sfarsitul lunii august. Cerul va fi variabil, cu innorări temporare mai ales pe parcursul zilei in sudul, estul si partial in centrul tării si va ploua slab pe arii restranse la munte, in Moldova, Oltenia si vestul Munteniei  si izolat in Dobrogea si sud-estul Transilvaniei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in regiunile sud-estice. Spre sfarsitul noptii, izolat se va forma ceată.

ȘTIRI VIDEO GdS

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...