10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea va fi călduroasă în acest sfârșit de săptămână

Vremea va fi călduroasă în acest sfârșit de săptămână

Vremea va fi călduroasă în ultimul sfârşit de săptămână al lunii august, iar în unele regiuni ale ţării temperaturile vor fi caniculare, ajungând chiar şi la 35 de grade Celsius, a declarat pentru Mediafax meteorologul de serviciu al Adminitrației Naționale de Meteorologie, Dinu Mărășoiu.

„Va fi o vreme frumoasă în toate regiunile, dar care devine din ce în ce mai călduroasă, chiar caniculară în unele zone. Sâmbătă o să avem şi valori termice de 33, 34 de grade Celsius”, a spus Mărăşoiu. Acesta a mai precizat că vremea va fi caniculară în Banat, Crişana şi sud-vestul Olteniei, temperaturile maxime putând să ajungă la 35 de grade. Duminică, temperaturile se vor menține ridicate în aceleași regiuni.

„Duminică, doar seara, în zonele de munte şi în nordul ţării vor fi înnorări şi câteva averse. În rest, se menţine vremea frumoasă şi, local, caniculară, în partea de vest şi sud-vest a ţării, cu maxime cuprinse între 30 şi 36 de grade Celsius”, menţionează sursa citată.

De altfel, prognoza realizată de Adminitrația Națională de Meteorologie pentru perioada 21 august – 4 septembrie confirmă afirmațiile meteorologului Mărășoiu.  Astfel, în Oltenia, temperatura maximă va fi în creștetere la mijlocul intervalului, când media valorilor diurne va fi de 33…34 de grade. În ultimele zile temperatura va avea din nou tendința de scădere, până spre o medie de 30 de grade. Treptat, minimele vor crește ușor, spre sfârșitul lunii august media acestora se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.
Local vor fi averse în prima zi a intervalului, iar condiții de ploaie vor mai fi în intervalul 30 august – 2 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS