5.4 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Actualitate Ministrul Mediului anunţă că va emite un ordin care permite uciderea a...

Ministrul Mediului anunţă că va emite un ordin care permite uciderea a peste 140 de urşi, „indiferent de câte mitiguri vor fi”

-

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a afirmat, vineri, ca va emite un ordin care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, motivand ca in ultima perioada ursii au devenit un pericol real pentru populatie,informează HotNews.ro, citând News.ro. Ea a adaugat ca decizia sa este ferma, chiar daca se asteapta la proteste de strada din partea celor care militeaza pentru protectia animalelor.

Prezenta, vineri, la Ploiesti, la o dezbatere pe probleme de mediu, Gratiela Gavrilescu a spus ca va emite in perioada urmatoare ordinul care da posibilitatea uciderii ursilor care prezinta pericol pentru populatie: „In perioada anterioara mandatului meu, cand ar fi trebuit sa fie emis un ordin de ministru care sa reglementeze aceasta situatie, nu numai ca nu s-a facut, ci au fost puse bariere, tocmai ca, in cazul de astazi ne aflam in niste situatii inedite in care ursul ataca gospodariile omului, ataca omul si de multe ori ne trezim ca deschidem televizorul si vedem ca o anumita persoana este chiar ajunsa in situatia de urgenta la UPU. La lucrul acesta nu putem sa stam impasibili. Numarul carnivorelor mari, ursi respectiv, in Romania, depaseste 7.000 de capete si atunci am avut curajul sa imi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autoritatile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari.”

Gratiela Gavrilescu a mai spus ca judetele care se confrunta cu aceasta problema sunt Covasna, Harghita si Mures.

ȘTIRI VIDEO GdS

Corpul de control al Ministerului Sănătății face verificări DSP și SAJ Gorj

Corpul de control al Ministerului Sănătății a început verificări la Direcția de Sănătate Publică Gorj. De asemenea, controlul vizeaza și Serviciul Județean...