10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmmanuel Macron ajunge la Bucureşti

Emmanuel Macron ajunge la Bucureşti

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, plecat într-un mini-turneu regional, ajunge astăzi în România. Este prima vizită oficială a lui Emmanuel Macron la Bucureşti, răspunzând invitaţiei făcute de omologul său, Klaus Iohannis. Liderul de la Paris, care a militeză pentru o reformă profundă a Uniunii Europene, mai este aşteptat în Bulgaria.  Preşedintele francez se va întâlni și cu premierul Mihai Tudose și va vizita şi Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale la Palatul Cotroceni, iar apoi vor susține o conferință de presă comună. Discuțiile se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de parteneriat strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate.

Cei doi președinți vor vizita și Muzeul Național al Satului, iar la finalul zilei președintele Klaus Iohannis va oferi o recepție în onoarea omologului său francez.
Presa franceză a scris că sfătuitorii de la Palatul Elysee i-au atras atenţia tânărului preşedinte că predecesorii săi au neglijat, în mandatele lor, Europa Centrală şi de Est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS