22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepublica Moldova: Procurori anticorupție efectuează percheziții în clădirea guvernului

Republica Moldova: Procurori anticorupție efectuează percheziții în clădirea guvernului

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție din Republica Moldova au descins, luni dimineața, în clădirea guvernului de la Chișinău, informează Agora.md și Radio Chișinău.

Potrivit șefei serviciului de presa al CNA, Angela Starinschi, este vorba despre mai multe dosare de corupție și trafic de influență.

„Este vorba despre mai multe dosare de corupție și trafic de influență, în care sunt vizați angajați ai ministerelor justiției și educației, notari, dar și reprezentanți ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetățeni moldoveni și străini’, a declarat Starinschi pentru Agora.md.

Ultimele percheziții în clădirea executivului de la Chișinău au avut loc la finele lunii aprilie, când a fost reținut ministrul transporturilor de atunci, Iurie Chirinciuc. Acesta, alături de directorul general-interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, și de șefii a două companii de construcții, au fost reținuți pe 27 aprilie, fiind suspectați de organizarea unei scheme infracționale de mare anvergură, cu scopul dobândirii de mijloace financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS