11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO navă militară americană a intrat în coliziune cu un petrolier la est de Singapore

O navă militară americană a intrat în coliziune cu un petrolier la est de Singapore

Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore, potrivit Reuters. Zece marinari sunt dați dispăruți de la bordul distrugătorului, iar alți cinci sunt răniți.
A fost avariată partea stângă a distrugătorul USS John S. McCain, care face parte din Flota a 7-a bazată în Japonia și care se afla într-o călătorie de rutină în Singapore, au spus oficiali americani. O operațiune de salvare a fost lansată în cooperare cu autoritățile locale. Este cel de-al doilea incident implicând o navă a Flotei a 7-a americane în Pacific în mai puțin de 7 luni.
”Primele rapoarte indică faptul că USS John S. McCain a suferit avarii la babord, în spate”, se arată într-un comunicat al Marinei americane.
USS John S. McCain se îndreaptă spre port cu ajutorul propriilor mijloace de propulsie, a precizat marina militară a SUA.
Incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o escală de rutină.
Cealaltă navă implicată în coliziune este un petrolier sub pavilionul Liberiei, folosită la transportarea petrolului şi produselor chimice, de 30.000 de tone, potrivit site-ului specializat în industrie Marine Traffic.
Este în desfășurare o misiune de căutare și salvare la care participă elicoptere și nave din Singapore, inclusiv remorchere, și o aeronavă a marinei militare americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS