20.5 C
Craiova
marți, 3 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateO navă cu 70 de migranţi, interceptată de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

O navă cu 70 de migranţi, interceptată de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

Politistii de frontiera ai Garzii de Coasta au interceptat, duminica seara, un pescador suspect in Marea Neagra, pe directia municipiului Mangalia, la bordul caruia se aflau zeci de migranti. Politistii romani au stabilit ca este vorba despre 70 de persoane, intre care 23 de copii, care intentionau sa ajunga ilegal in Romania, informează HotNews.ro, citând News.ro.
Potrivit Politiei de Frontiera, in 20 august, in jurul orei 20.45, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect in Marea Neagra, pe directia localitatii Mangalia, la frontiera maritima, navigand din apele internationale spre tarmul Romaniei.
Imediat, Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu doua nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia si Constanta pentru identificarea ambarcatiunii suspecte, in urma careia s-a stabilit ca la bordul acesteia se afla zeci  de migranti.
Politistii de frontiera romani continua cercetarile in acest caz.
In cadrul verificarilor preliminare in cazul pescadorului interceptat de politistii de frontiera romani seara trecuta in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre s-a constatat ca este vorba despre 70 de persoane, 23 de copii, 12 femei si 35 de barbati, care intentionau sa ajunga in mod ilegal in tara noastra.
Persoanele respective au fost debarcate in siguranta in portul din Mangalia, iar dupa acordarea de asistenta si ingrijiri medicale de specialitate, cercetarile vor fi facute sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Un bărbat a ajuns la spital în urma...

Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată luni seară...

ȘTIRI GdS