17.3 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate O navă cu 70 de migranţi, interceptată de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

O navă cu 70 de migranţi, interceptată de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

Politistii de frontiera ai Garzii de Coasta au interceptat, duminica seara, un pescador suspect in Marea Neagra, pe directia municipiului Mangalia, la bordul caruia se aflau zeci de migranti. Politistii romani au stabilit ca este vorba despre 70 de persoane, intre care 23 de copii, care intentionau sa ajunga ilegal in Romania, informează HotNews.ro, citând News.ro.
Potrivit Politiei de Frontiera, in 20 august, in jurul orei 20.45, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect in Marea Neagra, pe directia localitatii Mangalia, la frontiera maritima, navigand din apele internationale spre tarmul Romaniei.
Imediat, Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu doua nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia si Constanta pentru identificarea ambarcatiunii suspecte, in urma careia s-a stabilit ca la bordul acesteia se afla zeci  de migranti.
Politistii de frontiera romani continua cercetarile in acest caz.
In cadrul verificarilor preliminare in cazul pescadorului interceptat de politistii de frontiera romani seara trecuta in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre s-a constatat ca este vorba despre 70 de persoane, 23 de copii, 12 femei si 35 de barbati, care intentionau sa ajunga in mod ilegal in tara noastra.
Persoanele respective au fost debarcate in siguranta in portul din Mangalia, iar dupa acordarea de asistenta si ingrijiri medicale de specialitate, cercetarile vor fi facute sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii.

ȘTIRI GdS

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...

Horoscop

BerbecÎți dorești ceva nu doar diferit, ci radical, inovativ, chiar excentric, să surprinzi, să ieși din tipare. Îți schimbi o părere, o...

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii.

Extinderea Carierei miniere Roșia, blocată de nouă luni

Cea mai mare carieră minieră a Complexului Energetic Oltenia este blocată de nouă luni. Este vorba de Cariera...

Universitatea din Craiova, în elita educaţiei antreprenoriale superioare

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova, pune la dispoziţie studenţilor, pentru examenul de admitere 2020, 2.860 de...