Acasă Actualitate Spania: 120 de butelii, ce urmau să fie folosite pentru atentate cu...

Spania: 120 de butelii, ce urmau să fie folosite pentru atentate cu bombă la Barcelona, descoperite la Alcanar

-

Celula responsabilă de atacurile din Spania pregătea „unul sau mai multe atentate” cu bombă la Barcelona cu ajutorul a 120 de butelii cu butan descoperite într-o casă din orașul Alcanar, a declarat duminică poliția spaniolă, relatează AFP, potrivit Agerpres. „Începem să vedem clar că acesta este locul unde erau pregătiți explozibilii pentru comiterea unuia sau mai multor atentate în orașul Barcelona”, a declarat șeful poliției catalane, Josep Lluis Trapero. Totodată, oficialul a afirmat că poliția catalană nu știe deocamdată dacă bărbatul căutat pentru atacurile din Spania se mai află încă în țară și nu a exclus faptul ca acesta să fi trecut granița în Franța. „Dacă am fi știut că este în Spania și unde anume, am fi mers după el. Nu știm unde este”, a spus Josep Lluis Trapero. Șeful poliției catalane a declarat de asemenea că nu poate confirma cine este șoferul care a condus camioneta ce a intrat în mulțime joi seara pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, omorând 13 oameni.

Bilanțul victimelor celor două atentate produse joi în Spania, la Barcelona și Cambrils, comise ambele cu vehicule care au intrat în plină viteză în mulțimi de oameni, a crescut la 14 morți, a anunțat vineri direcția generală a protecției civile din Catalonia. Numărul răniților este de peste 100, iar victimele, morți și răniți, sunt de 35 de naționalități.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Google publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google a publicat, astăzi, o primă versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19. Aceste rapoarte oferă date privind schimbările în mobilitatea...