21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1000 de migranți din taberele ilegale din nordul Parisului, evacuaţi

Peste 1000 de migranți din taberele ilegale din nordul Parisului, evacuaţi

Peste 1.000 de migranți au fost evacuați vineri dimineață din taberele ilegale instalate de mai multe săptămâni la Porte de La Chapelle, în nordul Parisului, în cea de-a 35-a operațiune de acest fel întreprinsă în ultimii doi ani în capitala Franței.

Încă din zori, pe ploaie, 350 de polițiști i-au adunat pe migranții prezenți, majoritatea proveniți din Afganistan, Sudan, Somalia și Eritreea, și i-au evacuat la bordul unor autocare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Taberele ilegale ”prezintă riscuri importante pentru securitatea și sănătatea ocupanților lor, ca și ale riveranilor”, au explicat poliția și prefectura regiunii pariziene, într-un comunicat comun.

Potrivit autorităților, persoanele evacuate vor fi transportate spre săli de sport în regiunea pariziană și ”vor face obiectul unei examinări complete și aprofundate a situației lor administrative”, după care vor fi orientate în funcție de caz.

Guvernul a prezentat la mijlocul lui iulie un ”plan cu privire la migranți”, ce prevede peste 12.000 de locuri de primire pentru solicitanții de azil, dar denunțat de ONG-uri drept încă o ”ajustare a unei politici fără orizont”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS