24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Doi români spitalizaţi după atacul din Barcelona au fost externaţi

MAE: Doi români spitalizaţi după atacul din Barcelona au fost externaţi

Conform ultimelor date obţinute de Consulatul General al României la Barcelona din partea autorităţilor spaniole, două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menţionează că al treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetățeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă.
În vederea consolidării capacităţii de reacţie operativă și de asistență consulară a oficiului consular român din Barcelona, o echipă consulară mobilă având în componenţă un consul şi un funcţionar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum și ataşatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-a deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineţi.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.
Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă. Precizăm că, la nivelul CCSCRS se efectuează în continuare verificări cu privire la situația cetățenilor români a căror prezență în Barcelona a fost semnalată telefonic de către aparținători.
MAE reiterează că operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare. Informații actualizate vor fi transmise  în funcție de evoluția situației, pe măsura obținerii de date oficiale de la autoritățile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS