11.2 C
Craiova
miercuri, 22 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateEpiscopul Hușilor, implicat într-un scandal sexual, s-a retras

Episcopul Hușilor, implicat într-un scandal sexual, s-a retras

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras din această demnitate, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.
Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Sinodului, dar și de un comunicat de presă al Patriarhiei care menționează însă, că că ”PS Corneliu, episcopul Huşilor, şi-a depus cererea de retragere din funcţie, cerere care a fost aprobată de Sfântul Sinod. El se consideră nevinovat, dar pentru tulburarea generată în biserică faţă de credincioşi a ales să facă acest pas”.
Corneliu Bârlădeanu a decis ”să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.
”Sfântul Sinod a aprobat această solicitare (n.r. – de retragere) şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor, în vederea alegerii unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare”, precizează Patriarhia.
De asemenea, PS Corneliu este exclus din clerul bisericesc.

În timpul şedinţei de lucru a Sfântului Sinod ”s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi şi reţele media îndreptată împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiţi, campanie care produce multă întristare în rândul clerului şi credincioşilor”.

”În acelaşi timp, toţi slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii şi să-şi înnoiască permanent viaţa spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă şi responsabilă faţă de credincioşii pe care-i păstoresc”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei.
El este cercetat de Sinodul Bisericii Ortodoxe, după ce au fost făcute publice filmări în care Episcopul apare în ipostaze intime cu un elev de seminar.
Reprezentanţii Patriarhiei susțin că nu s-au mai confrutat cu o astfel de situaţie.
Imaginile apărute în spaţiul public, în care episcopul Hușilor ar fi fost filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani, au fost difuzate de un tabloid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cinci răniţi într-un accident între trei autoutilitare

Trei autoutilitare au fost implicate miercuri dimineaţă într-un accident...

ȘTIRI GdS