3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSinodul BOR discută despre acuzaţiile aduse unor ierarhi

Sinodul BOR discută despre acuzaţiile aduse unor ierarhi

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se întruneşte în şedinţă, joi şi vineri, pentru a discuta propunerile Comisiei pentru Statut referitoare la sesizările sau acuzaţiilor aduse unor ierarhi, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora. În ultima perioadă, mai mulţi clerici, între care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, au fost implicaţi în scandaluri sexuale.
În şedinţa de joi a Sinodului BOR va fi prezentat şi discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la propunerile Comisiei pentru Statut şi Regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzaţiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora.

Vineri, în şedinţa de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutată ”situaţia critică din Episcopia Huşilor, ca urmare a unor acuzaţii aduse episcopului Corneliu Bârlădeanu, precum şi unor clerici din această eparhie, a anunţat Patriarhia.

În 28 iulie, Patriarhul Daniel a transmis că cere iertare tuturor credincioşilor „cu multă durere în suflet” pentru „tulburarea” produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind abateri de la morala creştină.

În ultima perioadă, mai mulţi clerici au fost implicaţi în scandaluri sexuale.

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General.

Un alt scandal este cel al episcopului Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

Un alt caz este cel al stareţului mănăstirii Prislop, din judeţul Maramureş, care este acuzat că a purtat discuţii cu tentă sexuală cu un fost student la Teologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS