5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Cursuri de limbi străine la "Aman"

Craiova: Cursuri de limbi străine la „Aman”


Cea de-a noua ediție a programului “Biblioteca din Vacanță” a intrat pe ultima sută de metri. Doar câteva săptămâni ne mai despart de finalizarea cu succes a singurului proiect de anvergură din Craiova care, în 2010, a fost distins cu premiul pentru cea mai bună implicare comunitară. Asemeni edițiilor trecute, toate cursurile desfășurate în această vară au fost derulate cu titlu gratuit de voluntarii Bibliotecii Aman.
Între cele opt ateliere și activități propuse pentru ediția actuală, cursurile de limbi străine au provocat, ca și în anii trecuți, interes, atrăgându-i pe toți cei interesați de învățarea sau, după caz, aprofundarea limbilor engleză și spaniolă. Peste 40 de elevi din ciclurile gimnazial și primar s-au înscris la activitățile desfășurate în cadrul cursurilor de engleză și spaniolă, cei mai mulți dintre ei posedând un nivel elementar de înțelegere, exprimare și scriere în cele două domenii. Metodele inedite întrebuințate de cei patru voluntari ai  bibliotecii, Anamaria și Mădălina Mirea, Monica Stan și Andreea Udroiu și mediul distractiv în care se desfășoară activitățile fac ca procesul de învățare, prin intermediul jocurilor, concursurilor și discuțiilor libere, să fie valorificat în mod eficient. Fără deosebire, elevii au manifestat până în prezent o atitudine deschisă față de deprinderea unei limbi străine ca și pentru exersarea unui vocabular asimilat.
Cum stăpânirea cel puțin a unei limbi străine a depășit de multă vreme statutul de moft, de activitate elitistă rezervată unui număr mic de oameni, lipsa de prevedere și, implicit, ignorarea deprinderii unui limbaj, altul decât cel originar, tinde să reprezinte un handicap taxat aspru de dinamica societății actuale. În acest sens, în direcția evitării eventualelor neplăceri determinate de necunoașterea unei limbi străine, elevilor le-a fost stârnit și menținut interesul pentru descoperirea diferitelor aspecte ale celor două limbi și culturi străine.Tocmai de aceea, majoritatea activităților s-au axat, în linii mari, pe jocuri de echipă pe diferite teme, fișe distractive de lucru, discuții pe marginea diferitelor filme de animație cu persoanje fascinante din lumea desenelor animate, mici concursuri și cântece interactive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS