17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortugalia: 13 persoane au murit şi 49 au fost rănite după ce un copac a căzut peste ele la un festival religios

Portugalia: 13 persoane au murit şi 49 au fost rănite după ce un copac a căzut peste ele la un festival religios

Un stejar uriaş s-a prăbușit marți în timpul unui festival religios popular de pe insula portugheză Madeira, omorând 13 persoane și rănind alte 49, au declarat oficiali citaţi de www.nydailynews.com. Pomul a căzut în timp ce sute de oameni erau a adunaţi lângă capitala insulei, Funchal, la festivalului Nossa Senhora do Monte, cea mai mare sărbătoare anuală din Madeira organizat în cinstea patronului spiritual al insulei, care s-a desfăşurat luni și marți într-o biserică din periferiile din Funchal. Anual, mii de persoane participă la evenimente, printre care şi mulţi turişti. Guvernatorul regional din Madeira, Miguel Albuquerque, îşi anunţase participarea la festival.
Potrivit mass media locală stejarul avea peste 200 de ani, iar autoritățile regionale au demarat cercetărilepentru a afla care a fost cauza prăbuşiri. Miguel Albuquerque, șeful guvernului regional din Madeira, a declarat trei zile de doliu.
Reporterul RTP News a anunţat că printre persoanele decedate se află şi doi copii. Mai mulţi oameni au fost transportaţi la spitalul Nelio Mendonca din Funchal, „cu fracturi multiple şi răni în zona capului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS