5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO semiremorcă încărcată cu calorifere furate din Franța, depistată de polițiștii de frontieră

O semiremorcă încărcată cu calorifere furate din Franța, depistată de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Vărșand au depistat o semiremorcă încărcată cu calorifere ceramice, condusă de un cetățean român, căutată de autoritățile din Franța. 

„Polițiștii de frontieră au stabilit că încărcătura automarfarului, în valoare de 92.000 de euro, a fost declarată furată din Franța și au indisponibilizat-o până la finalizarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă Agerpres de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Potrivit sursei citate, la PTF Vărșand, județul Arad, s-a prezentat vineri pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Marian M., în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul pe raza județului Argeș, conducând un automarfar înmatriculat în România, care tracta o semiremorcă înmatriculată în Franța.

„Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, calorifere din Franța pentru o societate comercială din Bulgaria. La controlul de frontieră șoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză certificatul de înmatriculare emis de autoritățile române, iar pentru semiremorcă nu a prezentat niciun document motivând că nu le are asupra sa. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că semiremorca figurează ca ‘vehicul furat’, alertă introdusă de autoritățile din Franța, marfa transportată fiind, de asemenea, declarată furată”, se arată în comunicat.

Potrivit IGPF, șoferul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că semiremorca încărcată cu calorifere ceramice este căutată de autoritățile din Franța. El a mai relatat că este șofer de TIR în Spania, iar pe drumul spre România a oprit într-o parcare din Franța, unde a fost rugat de un cetățean bulgar să transporte semiremorca și bunurile în Bulgaria contra sumei de 2.500 euro, deoarece vehiculul lui se defectase.

În cauză au fost întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS