12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Prevenirea consumului de droguri şi alcool la "Școala de Vară"

Olt: Prevenirea consumului de droguri şi alcool la „Școala de Vară”

Agenţia Naţională Antidrog,  prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, desfășoară, până pe 12 august ”Școala de Vară”, activitate în cadrul  proiectului „Cool fără droguri” iniţiat de C.P.E.C.A. Olt  şi  C.N. „Ion Minulescu”  Slatina, în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina și Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt
Activitatea se  derulează în Centrul de Agrement Sinaia,Vila Casa Elevilor, unitate din cadrul D.J.S.T. Prahova şi are ca obiectiv dobândirea, de către 15 voluntari ai C.P.E.C.A. Olt și elevi ai  C.N. „Ion Minulescu”  Slatina, de cunoştinţe şi deprinderi de bază, necesare desfăşurării, în calitate de ”educatori între egali”, a activităţilor de prevenire a consumului de droguri, tutun şi alcool în rândul elevilor de aceeaşi vârstă.
De asemenea, în cadrul acestei activităţi se  va organiza un workshop de scriere de proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în mediul şcolar, la finalul căruia vor  fi scrise, de către voluntari, 4 proiecte  de prevenire, care vor  fi  implementate în anul şcolar 2017-2018, în rândul elevilor  Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina.
În cadrul Şcolii de vară, pe lângă activităţile de instruire şi timp liber, se va realiza atelierul de lucru „Rolul voluntarului antidrug. Proiectul Cool fără droguri, exemplu de bune practici”, la care vor participa specialişti din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS