22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Rîndunică: De majorarea cu 15% a salariilor personalului civil din MAI vor beneficia și angajații prefecturilor

Adrian Rîndunică: De majorarea cu 15% a salariilor personalului civil din MAI vor beneficia și angajații prefecturilor

Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Rîndunică, a declarat, joi, în ședința Comisiei de Dialog Social Cluj, că și angajații prefecturilor vor beneficia de majorarea de 15% propusă spre acordare personalului civil din MAI, informează Agerpres.
„Am discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a făcut această propunere de majorare a salariilor personalului civil din MAI cu 15% și pot să vă confirm că de prevederile OUG nr. 56 vor beneficia și angajații care își desfășoară activitatea în prefecturi. Cunosc situația salarizării din această instituție, discrepanțele care au apărut între salariile personalului din administrația publică locală, și aici mă refer la cel din primării și consilii județene, și salariații din prefecturi. Am susținut fără rezerve această măsură reparatorie, Instituția Prefectului reprezintă Guvernul României în teritoriu și dispune de specialiști foarte buni, care nu pot fi plătiți cu salarii de două sau de trei ori mai mici ca cele din primării sau consilii județene”, a spus Adrian Rîndunică, răspunzând unei întrebări adresate de președintele Sindicatului Național al Salariaților din Instituția Prefectului Cluj, Mihai Ursache.
OUG 56/2017 privește completarea art. II din Legea nr.152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS