6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSesiune extraordinară a Parlamentului pentru plafonarea pensiilor speciale şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru plafonarea pensiilor speciale şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, începând de astăzi, într-o sesiune parlamentară extraordinară. Pe agendă se află ordonanţele de urgenţă adoptate săptămâna trecută de guvern, care trebuie să treacă prin parlament pentru a putea intra în vigoare. Este vorba despre plafonarea pensiilor speciale şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea salariilor poliţiştilor, trecerea companiei ELCEN de la Ministerul Economiei în subordinea Primăriei Capitalei. Detaliile sesiunii extraordinare au fost stabilite în şedinţa de ieri a coaliţiei de guvernare.
Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca ordonanțele adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare. Astfel, pensiile speciale vor fi plafonate dar și indemnizaţiile pentru creşterea copilului. O astfel de indemnizație va fi de cel mult, 8.500 de lei. În plus, parlamentarii vor vota pentru sau împotriva majorării salariilor poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.
Lucrările Camerei nu vor fi prezidate de  Liviu Dragnea, care i-a delegat atribuţiile sale lui Florin Iordache, fostul ministru al Justiției, autor al celebrei ordonanțe 13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS